poniedziałek, 17 lipca 2017

Pasta z dorsza gotowanego na parze



Składniki:
  • 1 filet z dorsza (może być mrożony);
  • 3 łyżki twarożku półtłustego;
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego;
  • kilka kropel soku z cytryny;
  • świeży koperek lub szczypiorek;
  • sól i pieprz do smaku;


Sposób przygotowania:
  • rybę myjemy,osuszamy, następnie skraplamy sokiem z cytryny, przyprawiamy i gotujemy na parze;
  • po ugotowaniu siekamy dorsza, dodajemy twarożek, jogurt, posiekany koperek lub szczypiorek, sól oraz pieprz;
  • wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, możliwej do posmarowania kanapki (można użyć blendera); 
  • propozycja podania - kanapka z pastą oraz ogórkiem kiszonym; 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz