Składniki (porcja dla 2 osób):
- 1 cukinia;
- pół czerwonej papryki;
- pół pomidora;
- pół pęczka szczypiorku;
- 5 łyżek twarożku;
- 1 łyżka jogurtu naturalnego;
- sól i pieprz;
- oliwa z oliwek;
Sposób przygotowania:
- cukinię kroimy pół i każdą połówkę kroimy jeszcze wzdłuż i wydrążamy środek;
- skrapiamy ją oliwą z oliwek,oprószamy solą i pieprzem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni;
- pieczemy około 15 minut;
- paprykę,pomidora kroimy w drobną kostkę, a szczypiorek siekamy;
- warzywa łączymy z twarożkiem i jogurtem, a następnie przyprawiamy;
- twarożek z warzywami wykładamy na cukinię i posypujemy szczypiorkiem;
- tak przygotowana cukinia jest świetnym dodatkiem do obiadu lub lekką kolacją;
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz