Składniki:
- 2 filety z dorsza (mogą być mrożone);
- 1 cytryna;
- 50 g masła;
- garść posiekanego lubczyku;
- garść posiekanego koperku;
- sól i pieprz:
- oliwa z oliwek;
Sposób przygotowania:
- filety z dorsza myjemy, suszymy i kroimy na mniejsze kawałki wedle uznania;
- następnie skrapiamy oliwą z oliwek ,sokiem z cytryny, solimy i pieprzymy;
- układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w folii około 20 minut w temperaturze 170 stopni;
- w czasie gdy ryba jest w piekarniku na patelni roztapiamy masło;
- dodajemy sok z cytryny, sól,pieprz i posiekaną zieleninę;
- upieczoną rybę polewamy sosem;
- moja propozycja podania- ziemniaki z wody i surówka z selera;
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz